Начало
 Новини
 Видове диви котки
 Любопитно
 Палео котки
 Резервати
 Ледена епоха
 Организации
 Влияния
 Списанието!
 Библиотеката
 Арт и глезотии
 Сафари
 Links
 За контакти

RA

 

 Организации

2 Small Cats Conservation Alliance (SCCA) в защита на малките диви котки на планетата
2006.09.18

Факт е, че всяка година само за запазването на тигъра се харчат милиони долари. Минимална част от тези средства се харчи за изследвания на малките котки по света. А това е много тъжно, защото ние не знаем почти нищо за тях. Алиансът е основан с една единствена цел: да подкрепя in situ проекти за запазването на малките диви котки в цял свят, както и да предоставя финансова, техническа и лична помощ на природозащитниците.


2 Wildlife Conservation Network (WCN) - да мислим по нови начини за стари проблеми
2006.08.30

Това е първата организация за защита на дивата природа, която съсредоточава усилията си за откриването, подкрепа и развитието на ново поколение природозащитници - специалисти, които могат да създават и прилагат нови стратегии и подходи за запазването на застрашените видове животни и растения.


 

 Влияния

2 СФИНКСЪТ - С ТЯЛО НА ЛЪВ и човешко лице
2007.01.26

Фантастичните същества - едновременно хора и животни - са част от религията и изкуството на всички древни цивилизаци. Лъвове, ягуари, соколи, чакали, бикове, змии – всички те са символи и превъплъщения на митични, изключително умни и властни създания. И днес няма нищо по-величествено и по-магнетично от "най-древната и най-изящната лъвска статуя с човешка глава - прочутия Сфинкс в Гиза.” (Уолис Бъдж)


2 ТИГРОВОТО око
2006.05.13

Преди повече от 5000 години хората откриват разновидност на един минерал, който е добре известен – кварца. Тази разновидност, особено след полиране, удивително напомня за очите на тигъра. Полускъпоценният камък тигрово око е непрозрачен кварц или халцедон с преливащ се златисто-кафяв цвят с копринен отблясък. Това е камъкът на сбъднатите надежди...


2 ЧАВИН - индианската империя на синовете на ягуара
2006.03.26

Древно Перу е достойно за уважението ни наравно с Египет, древна Гърция и Рим. Една важна особеност на всички древни индиански култури и империи от Мексико до древно Перу е обожествяването на ягуара. Но макар, че свещеният ягуар е неразделна част от всяка висока култура на древните индианци от Централна и Южна Америка, само една от тези високо развити и толкова интересни култури се прекланя пред ягуара като основно, върховно божество - Чавин.