Начало
 Новини
 Видове диви котки
 Любопитно
 Палео котки
 Резервати
 Ледена епоха
 Организации
 Влияния
 Списанието!
 Библиотеката
 Арт и глезотии
 Сафари
 Links
 За контакти

RA

 

 Библиотеката

2 Книги на български език
2006.04.03

КНИГИ ЗА ДИВАТА ПРИРОДА

1. “Да се запознаем с дивите животни”, “Да се запознаем с домашните животни”, “Да се запознаем с животните от фермата” и “Да се запознаем с животните от горите и полята"
Всяка от тези очарователни книжки с чудесни цветни снимки запознава децата от 4 до 7 години с най-популярните животни, населяващи ггорите, полята, планините и пустините, техния начин на живот и поведение, както и с най-често срещаните домашни любимци и селскостопански животни. Серията е на издателство ”
Багри” по белгийски лиценз. Меки корици, 24 страници
Цена: 2 лева / брой

2. ”Живият свят” - илюстрована енциклопедия. Съдържа богата информация за растителното и животинското царство и човека, класификация на видовете, техните местообитания и начин на живот с любопитни факти. 92 страници, твърди корици.
Автор: Браян Уилиямс
Цена: 17 лв

3. ”Застрашените животни в България” - първи опит в Европа да бъдат представени обобщено застрашените видове от фауната на определена страна и природозащитния им статус. 146 страници, меки корици.
Автор: Димитър Нанкинов
Цена: 15 лв

4. Илюстрована енциклопедия “Времето” – как метеоролозите прогнозират времето; колко е студено в Сибир и колко топло в Африка: къде е най-безопасно да се скриете по време на буря…
Богата информация с превъзходни илюстрации, придружени от допълнителни любопитни рубрики за история, експерименти, рекорди
и обяснения на специфични термини. Изданието е предназначено за децата и техните родители. 64 страници, твърди корици
Цена: 16 лева

5. Илюстрована енциклопедия ”Животни” – съдържа подробните описания на над 2000 животни. Информацията е поднесена достъпно и увлекателно, придружена от многобройни висококачествени илюстрации, подходяща е широк кръг читатели от всички възрасти. 310 страници, твърди корици.
Цена: 35 лева

6. Илюстрована енциклопедия ”Неспокойната планета Земя” – изяснява подробно възникването и действието на динамични природни процеси и явления и последствията им с ярки илюстрации: вулкани, земетресения, свлачища, урагани, торнадо, цунами, лавини, огнени стихии, снежни бури, засушавания, екологични замърсявания. Изданието е предназначено за децата и техните родители. Подходящо е и като помагало в учебния процес. 96 страници, твърди корици
Цена: 16 лева

7. “ Планетата на животните” – прекрасна книга тип енциклопедия на издателство “Багри”, която представя изумителното съвършенство на живите същества в техните всевъзможни цветове, многообразие и уникалност. Общо 560 животни, групивани по местообитания с подробни описания и куриози и много красиви рисувани илюстрации. Към книгата е приложен и плакат 50х70 см, показващ как съжителстват всички живи същества в природата. 48 страници, твърди корици, луксозно издание
Цена: 14 лева

8. ”Птиците в Европа” - определител на птиците на континента, всеки вид е показан с фотография и текст с цел е да се улесни разпознаването им, раздел, отнасящ се до топографията на птиците, речник на орнитологичните термини и напътствия при наблюдението им в природата. 144 страници, мека корица.
Автори: Пол Стери, Джим Флег
Цена: 12 лв

9. Илюстрована енциклопедия “Скали и минерали” – за скалите и минералите, които са навсякъде около нас и удивителния им свят, изпълнен с цветна хармония. Богата информация с превъзходни илюстрации, придружени от допълнителни любопитни рубрики за история, експерименти, рекорди и обяснения на специфични термини. Изданието е предназначено за децата и техните родители. 64 страници, твърди корици
Цена: 16 лева

10. “Стайни растения” – практична енциклопедия
Тази енциклопедия е посветена на растенията, които ни заобикалят у дома или в офиса като дава ценни практически съвети как да изберем подходящите цветя и да им намерим най-доброто място, как да им окажем “ първа помощ”, как да се грижим за тях за да не боледуват. Книгата е с
многобройни илюстрации на най-красивите растения. 192 страници, твърди корици.
Цена: 24 лева


КНИГИ ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЯ СРЕД ДИВАТА ПРИРОДА

1
1. ”Златни прилепи и розови гълъби”
- златните прилепи живеят на парче гола скала, наречено остров Родригес. И са на изчезване. На съседния остров Мавриций гнездят последните двойки розови гълъби. А един човек идва, за да им помогне да оцелеят. Това е писателят - шегобиец Джералд Даръл. 172 страници, мека корица.
Автор: Джералд Даръл
Цена: 5.9
0 лв

1
2. ”На лов за живи животни” - за първата експедиция на Джералд Даръл до Камерун, Западна Африка. Авторът разказва за многобройните си срещи с някои от най-интересните и вече изчезващи животни на Черния континент. 252 страници, меки корици
Автор: Джералд Даръл
Цена: 3 лвКНИГИ ЗА КУЧЕТА

13. ”Ветеринарен наръчник за притежателите на домашни кучета” - справочник за всички болести, здравословни проблеми, спешни медицински случаи и инциденти, които може да засегнат или застрашат Вашето куче. Книгата е много изчерпателна и би могла да бъде от полза както за притежатели на домашни кучета, така и за самите ветеринарни лекари. Наръчникът е преведен на 12 езика. Преводът на български е направен по най-новия американски вариант. Има и допълнения и адаптации за нашите условия. 542 страници, твърди корици.
Автори: Джеймс Гифин, Лиза Карлсон
Цена: 39.9
0 лв

14
. ”В света на немското овчарско куче”
- съдържа вече известни и нови данни за немското овчарско куче. Включени са и части от правилниците, по които се води селекцията на тази порода. 175 страници, меки корици.
Автор: Николай Атанасов
Цена: 6 лв

15. ”Далматин - всичко за породата” - първи и то успешен опит у нас за написването на специализирана литература за отделна порода от български автор, който има и голям практически опит пти отглеждането на кучета от тази порода. Историческият преглед обхваща доста обширен период от 4000 г. пр. н. е. чак до днес и проследява зараждането и историята на една порода, претърпяла както катаклизми, така и истински бум на интереса към нея. Не са забравени и организациите, учредени в различните страни по света и спомогнали за развитието на далматина. 367 страници, меки корици.
Автор: Цветелина Димчева -Дойчинова
Цена: 14.6
0 лв

16. ”Енциклопедия за кучето” - IV издание
- многостранна информация за кучетата: научни доказателства за произхода им, присъствието им в легендите, изкуството и в живота на известни личности, биологични особености и поведенчески прояви и т.н. , както и кратки характеристики на 156 породи в съответствие със стандартите на Международната федерация по кинология. Разделът за етология съдържа изключително интересни данни за йерархията при кучетата, "биологичния им часовник", проявата на интелект, феноменалните им възможности да предусещат природни бедствия. Описани са и 23 кучешки "професии". 440 страници, меки корици.
Автор: Д-р Веселин Денков
Цена: 14 лв

17. ”Кучетата” – богато илюстрирана книга от серията “Искам да знам” на издателство “Багри”. От нея децата от 5 до 9 години ще научат най-важните неща за своите четирикраки лаещи приятели – основни факти и термини, които не са ясни и на мнозина от възрастните кинолози в България. Ще научат и какви грижи трябват, за да са здрави и с прекрасен външен вид четирикраките им приятели.
От серията "Искам да знам" са издадени още "Динозаври", "Самолети", "Автомобили" и "Футбол"
.
40 страници, меки корици
Цена: 5 лева


18
. ”Световна енциклопедия на кучетата”
- най-пълното и категоризирано издание на всички известни в света над 700 кучешки породи и разновидностите им с над 2900 синонимни термини и повече от 900 илюстрации. Посочени са данни за произхода и историята на всяка порода, за изискванията на различните киноложки организации в света - FCI, AKC и КС- за регистрация на дадена порода. Отделено е специално внимание на най-известните български породи – каракачанското (българско планинско) куче и лудогорското гонче, а също и за силно намалелите и почти изчезнали ловни породи брак и кьосе брак.
Автор: Инж. Веселин Динчев
Цена: 29.99 лв

19. ” Дивите и домашните кучета ” детска енциклопедия на издателство „Егмонд”.
Домашното, или питомното куче има 35 диви роднини, обединени в семейството на кучетата. Дивите кучета се срещат почти навсякъде по света, с изключение на Антарктика. Живеят в най-разнообразни местообитания - от пустините и джунглите до скованата в лед тундра. В книгата е събрано най-интересното за вълците, лисиците, чакалите и техните питомни братовчеди. Кучетата са представени в два раздела. Първият включва 20 диви роднини на кучетата, а вторият - 14 породи домашни любимци.
Цена: 4 лвКНИГИ ЗА КОТКИ

20. "Котката” - както и всички други животни, и тя има своите биологически особености, с които трябва да са съобразени грижите за нея в домашни условия. Разгледани са всички категоризирани породи. 399 страници, меки корици.
Автор: Алберт Пинтер
Цена: 7.
50 лв

21. "Котките” - богато илюстриран, написан ясно и пълен с полезни съвети, този наръчник ще ви спести много притеснения по грижите за котките и ще украси библиотеката ви. 48 страници, меки корици.
Автор: Биргит Голман
Цена: 5.4
0 лв

22. „Ветеринарен наръчник за притежателите на домашни котки”
Екипът лекари д-р Делбърт Карлсон, д-р Джеймс Гифин и д-р Лийза Карлсон са създали огромен справочник за всички болести, здравословни проблеми, спешни медицински случаи и инциденти, които може да засегнат или застрашат вашия домашен любимец. На 451 страници в 23 глави се разглеждат различни проблеми – от оказването на първа медицинска помощ, през заболяванията на различните системи в организма, до най-модерните изследвания и постижения на ветеринарната наука в областта на неонатологията и гериатрията. В края на книгата има речник на използваните непознати думи и медицински термини, списък на приборите, материалите и медикаментите, необходими за оказване на първа помощ, както и таблица за нормалните физиологични данни при различните състояния, в които може да се окаже котката.


КНИГИ ЗА ДРУГИ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

23. ”1000 съвета за лечение на домашните питомци” - книгата подробно разказва за лечението в домашни условия на риби, земноводни, влечуги и на повече от 20 вида бозайници - сред тях са куче, котка, хамстер, маймуна... По достъпен начин са описани много от болестите, с които най-често се сблъскват стопаните на животните. За пръв път в книгата са намерили място съвременни разсъждения за това как трябва да се отглеждат животни, озовали се в дома на човека. 559, меки корици.
Автор: Людмила Стишковска
Цена: 6 лв

catbg.net 2006
 

 

 Библиотеката

2 Добре дошли в нашата библиотека!
2006.04.03

2 Книги на български език
2006.04.03

2 Книгите на издателство REBO
2006.04.03

2 Книгите на издателство "GRANGE"
2006.04.03

2 Книги на други издателства
2006.04.03