Начало
 Новини
 Видове диви котки
 Любопитно
 Палео котки
 Резервати
 Ледена епоха
 Организации
 Влияния
 Списанието!
 Библиотеката
 Арт и глезотии
 Сафари
 Links
 За контакти

RA

 

 Библиотеката

2 Книгите на издателство REBO
2006.04.03

За нас е чест да ви представим един много ценен партньор: "ЕВРОКНИГА"!
Те ще се грижат за поддръжката и разширяването на списъка с предлаганите в Библиотеката ни книги на английски език.
Всички книги, които ви представяме, можете да намерите или да поръчате в книжарница "ЕВРОКНИГА" в София на ул. "Пиротска" 52 или в офиса на фирмата в "Лозенец" на ул. "Рилски езера" 5.
Можете да се обадите на тел. 02 / 962 40 20 или да изпратите e-mail на адрес: eurobook.bg@abv.bg
Фирмата изпълнява и индивидуални поръчки за книги на чужди езици. Необходимо е само да знаете ISBN на интересуващото ви издание и името на издателството.
За повече информация ... изпратете им e-mail! :))

EНЦИКЛОПЕДИИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО  "REBO":
www.Rebo-publishers.com


1.
ТНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF WILD ANIMALS

В тази богато илюстрирана енциклопедия ще намерите безкрайно изобилие от информация за много земноводни, влечуги, птици и бозайници от цял свят. Животните са подредени по класификация по видове така, че можете веднага да научите за вида и  семейството, от което произхожда животното. За удобство научното и популярното име на животните са подредени в ясно подреден списък (индекс). Научната класификация на видовете е обяснена в достъпна форма. Книгата засяга и въпросите за размножаването, разликите между половете и много други. Изданието включва последните научни разработки при класификацията на видовете, особеностите на местообитанията, поведението и размножаването.
Автор и фотограф е Естер Верхоеф-Ферхален. Сред нейните многобройни книги са и включените в нашата библиотека The Тhe Complete Encyclopedia of Dogs, Complete Eпcyclopedia оf Tropical Fish и The Complete Eпcyclopedia оf Cats. Снимките на Естер Ферхоеф-Ферхален са публикувани в много книги, списания и вестници. Те често се използват в рекламата, както и за календари и пощенски картички. Илюстраторът Анджелик Кок ван Воорст използва различни техники, но нейните предпочитания са към акварелите. Световният фонд за защита на дивата природа я покани да рисува животни от Европа за техни календари и пощенски картички.
Цена: 22 лева, с твърди корици


2.
ТНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF BIRDS

Един поглед в необятния и богат свят на птиците. Въпреки, че включените в книгата 670 вида са само частица от съществуващите, подборът дава изчерпателна информация за систематиката и разпорстранението на птиците.  
В отделните глави по азбучен ред са посочени характеристиките на всеки от видовете като са дадени примери с най-многобройните птици на континентите и в океанските области. Географското разпространение е посочено заедно с научното и популярното име на птицата, което спомага за по-лесното и идентифициране по местообитание. В текста, придружен от висококачествени снимки, ще намерите  детайлна информация за начина на живот на птиците, гнезденето, миграцията и поведението им през зимата, както и много специфични характеристики на отделните видове.
Владимир Бейчек и Карел Щастни
работят заедно повече от 20 години. И дватата имат сходен житейски път, завършили са Факултета по естествени науки на Карловия университет в Прага, Чехословакия. И двамата споделят интересите си към биологията и екологията на птиците и бозайниците и имат голям опит, натрупан при работа в полеви условия в страната си и зад граница. И двамата са преподаватели в Селскостопанския университет на Чехия, където подготват следващото поколение еколози.
Тhe Complete Eпciclopedia of Birds е най-новото от серията им от научни и популярни издания за историята на природата, птиците и бозайниците. Работата им комбинира теоретична основа с практически опит, натрупан при наблюдението на птиците в естествени условия.
Цена: 22 лева, с твърди корици

3
. TНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF TROPICAL FISH

Един аквариум може да оживи стаята ви. Щом рибите се почувстват у дома в подводния им свят и започнат да се държат естествено и спокойно, вашият аквариум ще се превърне в произведение на изкуството и постоянно ще привлича внимание. Но преди да се заемете с тази задача, ще трябва да научите някои неща за рибите и техните нужди за да дадете шанс за оцеляване на своя аквариум и обитателите му. Тази книга ви дава информацията, която ви е необходима, за да подберете подходящите за вашия аквариум риби.
Какът тип вода изисква тази риба за да расте? Могат ли други видове риби да съжителстват с нея? Дали рибата трябва да живее отделно или предпочита още няколко от нейния вид? Миролюбива ли е или е агресивна?
Ще намерите отговора на тези и много други въпроси. Ако имате планове да купувате аквариум или да подмените сегашния, тази книга е истинска златна мина от информация.
Автор отново е Естер Ферхоеф-Ферхален. Сред нейните многобройни книги са и включените в нашата библиотека The Тhe Complete Encyclopedia of Dogs, Complete Eпcyclopedia оf Wild Animals и The Complete Eпcyclopedia оf Cats.
Цена: 22 лева, с твърди корици


4
. ТНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF CATS

За много собственици на котки решаващият фактор при избора на домашен любимец е външният вид. Но колко от тези хора имат предвид характера на котката или времето, което могат да отделят за грижи и поддръжка на нейната козина?
The Complete Eпcyclopedia of Cats поставя тези и много други важни за обсъждане въпроси в переспектива като дава възможност на всеки притежател на котка да направи информиран избор на породиста котка в съответствие с неговите изисквания. Интересни нови породи са представени заедно с повече или по-малко познати разновидности. Опитните и бъдещите собственици на котки еднакво ще извлекат полза от всичко това като междувременно ще се наслаждават на прекрасните цветни илюстрации, които ще ги придружатват в света на котките. Автор отново е
Естер Ферхоеф-Ферхален. Тя е написала много книги за животни, както и  редица статии в различни списания.
В Библиотеката ни са включени още The Complete Eпcyclopedia оf dogs, Тhe Complete Encyclopedia of wild animals и
The Complete Eпcyclopedia оf Tropical Fish.
Цена: 22 лева, с твърди корици


5
.
TНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF DOGS

Изборът на най-подходящата порода куче за домашен любимец може да бъде за вас едновременно объркващ и непреодолим проблем. Но това е извънредно важен процес – кучето най-вероятно ще бъде част от семейството ви повече от 10 години и ще промени всекидневието ви. Добре информираният избор ще изпълни живота ви с породистото куче с приятни емоции.
Почти всеки, който търси чистокръвно куче, най-напред е привлечен от външния му вид. Но как изглежда едно куче, е само малка част от процеса на подбор на порода. Ако кучето не е подходящо за характера, очакванията и начина ви на живот, това ще бъде нещастно несъвпадение.
Много породи съществуват от векове и са използвани за специфични цели. Въпреки, че много от тези кучета вече не изпълняват  задачите, за които са създадени, ефектът от вековете на селективно развъждане не могат премахнати на няколко десетилетия. Правилното разбиране какво може да се очаква от дадена порода ще ви помогне да направите успешен избор, на който да се наслаждавате заедно с любимото си куче. 
Естер Ферхоеф-Ферхален е написала много книги за животни, както и редица статии в различни водещи списания. Сред тях са и включените в нашата библиотека The Complete Eпcyclopedia оf Tropical Fish, Тhe Complete Encyclopedia of wild animals и The Complete Eпcyclopedia оf Cats.
Цена: 22 лева, с твърди корици

6. ТНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF HORSES

Тази енциклопедия е чудесен източник на информация за всеки, който се интересува от коне и езда. Нaй-често срещаните термини и понятия в ездата са подредени по азбучен ред в различните глави на книгата. Цялата информация е поднесена в удобна за читателя форма.  Частта за дресажа, например, предлага изчерпателен преглед на всеки аспект на темата. Освен, че покрива всички елементи на ездата като спорт,  енциклопедията предоставя подробна информация и за настоящия и бъдещ притежател на коне и грижите, които той трябва да положи за своя кон. Книгата е с многобройни  красиви илюстрации.
Йозее Хермсен започва да се интересува от коне при престоя си в Малави. Невъзможността да намери истински специалист по темата я кара бързо да осъзнае колко важна може да бъде една конкретна и богата на информация книга за конете и ездата. Губи часове наред в търсенето на най-подходящата диета или за оказване на първа помощ на конете в най-различни книги.
Днес тя отглежда коне в Гардерен – в живописната част на Холандия, известна като Фелуве, където има прекрасни условия за езда.
Цена: 22 лева, с твърди корици


7. ТНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF TREES

Тази енциклопедия e изключително удобен справочник защото описаните дървета и храсти са подредени по логически критерии, а не според ботаническата им класификация за улеснение на читателя: широколистните са отделени от вечнозелените и са представени отделно. Всяка група растения е отделена според големината им. Именно това разделение превръща Тhе Complete Eпcyclopedia оf Trees and Shrubs в улекателен наръчник ... по градинарство.
Освен за добре познатите ви дървета и храсти, които често се срещат в дивата природа, градини и паркове, ще се прочетете и за много слабо познати видове. По време на своите пътешествия авторът е посетил стотици градини и паркове и е открил многобройни прекрасни идеи, повечето от които най-вероятно са приложими и за вашия двор или градина. Прекрасните цветни снимки в енциклопедията илюстрират идеите, за които разказва автора, и разкриват максимално красотата на дърветата и храстите по света.  
Авторът и фотографът Нико Фермойлен е завършил журналистика и политически науки, но превръща страстта си към растенията в своя професия. От малък той расте в „зелена” среда сред градини и паркове, научава се да сее, плеви и поддържа градини. Притежава огромна колекция от кактуси и подобни растения, полага и много грижи за опазването им в дивата природа. Има много успехи в отглеждането на месести небодливи кактуси от семена.
Нико Фермойлен е издател на периодични издания за дивата природа (месечни), в които има освен редакторска колонка и много статии за растения и градини. Пътува много по света, а неговите прекрасни снимки украсяват най-различни списания.
Освен Тhе Complete Eпcyclopedia оf Trees and Shrubs в нашата библиотека е включена The Complete Encyclopedia оf Herbs. Третата енциклопедия от тази серия на Нико Фермойлен е The Complete Eпcyclopedia of House Plaпts. Всички тях можете да намерите, разбира се, в книжарницата или офиса на ЕВРОКНИГА, както и в големите книжарници в София.

Цена: 22 лева, с твърди корици


8
. ТНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF HERBS

С The Complete Encyclopedia оf Herbs можете да надзърнете в света на билките – растения с тайнствена сила. Те съдържат химически субстанции, които има многобройни приложения – като пордправки, като аромати, естествени оцветители, в козметиката или в медицината.
The Complete Encyclopedia оf Herbs представя стотици видове билки, всяка от които е придружена с красива снимка. Всеки вид е подробно описан като е разказано за специфичното му приложение в миналото и за какво се използва днес. Голяма част от енциклопедията е отделена на полезни съвети как да отглеждате сами билки. Думата „билка” се използва в книгата в най-широк смисъл и се отнася както за подправки, така и за лечебни растения.
The Complete Encyclopedia оf Herbs ви представя изчерпателно основните подправки, отровни и наркотични билки, растенията, използвани като естествени оцветители (бои), ароматичните растения и билките, използвани за козметични цели. Енциклопедията съдържа също така многобройни описания на тропически и субтропически растения като ви води на увлекателно пътешествие в много различни култури по целия свят.
Основната информацията в The Complete Encyclopedia оf Herbs е за това как сами да отглеждате билки, подправки и лечебни растения.
Някои от тях са многогодишни и добре издържат на студ през зимата, други са едногодишни и много подходящи за отглеждане в саксия или в зимна градина. Специални знаци в края на всяко от описанията на билките отново напомнят за какво най-често се използват те. Едно улесняващо допълнение към представянето на света на растенията с тайнствена сила, позната на хората от дълбока древност.
Авторът и фотографът Нико Фермойлен е завършил журналистика и политически науки, но превръща страстта си към растенията в своя професия. Той пътува по целия свят, наблюдава и снима растенията (билки и подправки) в естествената им среда като научава много за приложението им от местното население във всяко кътче на Земята. Цена 22 лева, с твърди корици

9. TНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF MUSHROOMS

В този прекрасен и много забавен пътеводител в света на гъбите ще откриете над 700 описания и красиви илюстрации на гъби от цял свят. Ако сте естественик или аматьор миколог, тази книга ще ви помогне да се ориентирате в огромното многообразие на видовете гъби. Те са подредени по азбучен ред според латинското им наименование. Почти всяко описание е придружено от цветна снимка на гъбата в естествени условия за да улесни разпознаването им в природата. Включени са и екзотични видове със съвсем ограничен район на разпространение.
The Complete Eпcyclopedia of Mushrooms е много популярен наръчник в Централна и Северна Европа, както и в САЩ.
Герит Кайзер е опитен аматьор миколог и фотограф. Започва да изучава и снима гъбите преди 20 години, възхитен от тяхното разнообразие на видове, форми и цветове, както и на характеристиките им.  Често пътува за снимки по цял свят, придружен от екип от 60 фотографи! Снимките му са търсени за изложби и списания за дивата природа.
Цена: 22 лева, с твърди корици


10. T
НЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF FOSSIL

Eнциклопедията представя подробен профил на флората и фауната от Протерозоя до наши дни. В първата глава по възприетата в научните среди палеоботаническа система са категоризирани растенията от най-простите едноклетъчни до покритосеменните. Животните са представени в глави ІІ – VII според възприетата в света палеозооложка система отново от прости едноклетъчни организми до най-сложните съществуващи и днес животни. Посочен е геоложкият период на съществуването на всяка от систематизираните категории – данните са подкрепени с прекрасни и интересни стратиграфски таблици в края на книгата.
Авторите:
Д-р Марин Иванов
е завършил геология и палеонтология, специализирал е в областта на еволюционните проблеми и развитието на колониите на змиите в различни части на Европа, наблюдавал ги е в естествената им среда.
Д-р Станислава Хрдличкова е геофизик и геолог, занимава се с анализ на сеизмологични данни при добива на газ и нефт. Като лектор отделя голямо внимание на популяризирането на геологията.
Д-р Ружена Грегорова е геолог и палеонтолог, тясната и специалност е морските риби през терциера в западните Карпати и връзката им с днешните видове.

Всички автори на енциклопедията са завършили Факултета по естествени науки на университета „Масарик” в Бърно, Чехословакия, и работят в Геоложкия и Палеонтологичния отдел на Моравския музей по естествена история.
Цена: 22 лева, с твърди корици

N.B. Към същата тема е и много любопитната
TНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF SHELLS!


11. THE COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF MINERALS

Енциклопедията съдържа над 600 минерала, подредени според стандартната класификация. Авторът представя не само известните минерали (включително скъпоценни камъни и редки метали), но и много непознати минерали, открити само в по едно находище някъде по света. Символите в началото на всяко от описанията на минералите дават инфорамция за честотата, с която те се срещат в природата, за кристалната им решетка и химическа формула.
Описанията на всички видове и разновидности минерали са илюстрирани с една или повече снимки.
При избора на илюстрациите акцентът е поставен върху обработените кристали – особено цветни и с необичайна форма. Някои от минералите са показани и като агрегати – така, както най-често се срещат в природата.
Д-р Петер Корбел е завършил специалност минералогия във Факултета по естествени науки в Карловия университет в Прага. След дипломирането си той започва работа в Отдела по минералогия на Националния музей в Прага, Чехия. Той е автор на свободна практика и фотограф на минерали, канен е като консултат за много колекции от минерали в различни мусеи – особено в САЩ.
Д-р Милан Новчик е завършил специалност минералогия в Университета „Мазарик” е Бърно, Чехия. След дипломирането си той става преподавател по минералогия. Днес д-р Новчик оглавява отдела по минералогия и петрография в Моравския музей в Бърно и е представител на Чехия в International Mineralogical Association (IMA). Той е автор и съавтор на много научни публикации в областта на минералогията.


catbg.net 2006
 

 

 

 Библиотеката

2 Добре дошли в нашата библиотека!
2006.04.03

2 Книги на български език
2006.04.03

2 Книгите на издателство REBO
2006.04.03

2 Книгите на издателство "GRANGE"
2006.04.03

2 Книги на други издателства
2006.04.03