Начало
 Новини
 Видове диви котки
 Любопитно
 Палео котки
 Резервати
 Ледена епоха
 Организации
 Влияния
 Списанието!
 Библиотеката
 Арт и глезотии
 Сафари
 Links
 За контакти

RA

 

 Библиотеката

2 Книгите на издателство "GRANGE"
2006.04.03

За нас е чест да ви представим един много ценен партньор: "ЕВРОКНИГА"!
Те ще се грижат за поддръжката и разширяването на списъка с предлаганите в Библиотеката ни книги на английски език.
Всички книги, които ви представяме, можете да намерите или да поръчате в книжарница "ЕВРОКНИГА" в София на ул. "Пиротска" 52 или в офиса на фирмата в "Лозенец" на ул. "Рилски езера" 5.
Можете да се обадите на тел. 02 / 962 40 20 или да изпратите e-mail на адрес: eurobook.bg@abv.bg
Фирмата изпълнява и индивидуални поръчки за книги на чужди езици. Необходимо е само да знаете ISBN на интересуващото ви издание и името на издателството.
За повече информация ... изпратете им e-mail! :))


КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО "GRANGE":
www.Grangebooks.co.uk

1. THE BUTTERFLY HANDBOOK

Д-р Джаклин Милър и д-р Лий Милър уверено ни водят из красивия и изящен свят на пеперудите по света. Разказват ни за особеностите на живота им, за цветовете на дъгата по крилата им, за миграцията и разпространението им в различните кътчета на Земята.
Наръчникът е много богато илюстриран с прекрасни снимки.
В края на книгата има речник на основните понятия и индекс на видовете.
Чудесен избор на книга за хора, които се възхищават от красотата и изяществото на дивата природа.
Цена: 17 лева, твърди корици

2. THE CAT BREED HANDBOOK

Анджела Рикстън описва 100 породи и разновидности котки, познати и не толкова познати у нас. Всяка от тях е подробно описана като външен вид, характер и начин на живот. Голяма част от наръчника е отделена и за информация за избора на най-подходящата за вас порода котка, за грижите, които трябва да полагате за нея, за темперамента и, за козината и ... Наръчникът е много богато илюстриран с прекрасни снимки.
Чудесен избор на книга за хора, които още не са направили своя избор на подората котка у дома. Както и за всички любителите на миниатюрните хищници от семейство "Котки" у дома.
Цена: 17 лева, твърди корици
 


3. ENCYCLOPEDIA OF ENDANGERED ANIMALS

Тази голяма и много красива енциклопедия от Ейми-Джейн Биър и Пат Морис представя подробно и с прекрасни рисувани илюстрации и снимки всички застрашени животински видове на планетата Земя.
Тази толкова интересна и изчерпателна енциклопедия е и доста тъжна - защото вината за унищожението на природното богатство почти винаги е на нас, хората.
Това ли искаме да постигнем наистина? 

Цена: 28 лева
Луксозно издание с твърди корици
 


4. ENCYCLOPEDIA OF MAMMALS

Още една прекрасна енциклопедия на Ейми-Джейн Биър и Пат Морис. Този път в центъра на вниманието ни са всички бозайници на планетата ни. Те са представени подробно като външен вид, поведение, среда на обитание ... и много, много други интересни факти. Разбира се, всяко описание е придружено с висококачествени рисунки и снимки.
Когато четете тази енциклопедия осъзнавате, че ние - хората - сме просто едни от бозайниците в природата. И е добре да не забравяме това!
Цена: 28 лева
Луксозно издание с твърди корици


5. ENCYCLOPEDIA OF FISH

Красотата на подводното царство ни привлича постоянно. Не случайно акваристиката има толкова много почитатели - и е една от най-мощните части на индустрията за домашни любимци.
Джон Доос ни разкрива изключително подробно огромното разнообразие и многоцветие на рибите в цял свят. Енциклопедията е с прекрасни илюстрации, които успяват да предадат очарованието на подводния свят, щедро надарен с ярки цветове от природата.
Много приятна и полезна енциклопедия дори и никога да не се изкушите да имате аквариум у дома.
Цена: 28 лева, луксозно издание с твърди корици6. ТHE WORLD OF THE BIRDS
From Antarctic penguins to African parrot

Преуспяващи на всеки континент и заемащи всяка възможна ниша в хранителната верига, можете да откриете птици навсякъде, където могат да се изхранват! От антарктическите пингвини до африканските папагали паро с пищните им цветове тази книга ще ви води из безкрайно разнообразния свят на птиците. С подходящи примери от най-големите птичи семейства от лястовици и колибри през чайки, пеликани и орли до албатроси, ему и щрауси.
Тhе World of Birds ви предлага наистина изчерпателен обзор.
Всяко от тези 300 същества е изобразено на прекрасна цветна рисунка, допълнена от подробен текст. Птиците са подредени по семейства като са описани най-характерните общи черти на всяко от тях. За удобство на читателите в описанието на всяка птица има и данни за научното име, най-важни особености, обитание, разпространение, хранене и размножаване.
В приятен почти джобен формат Тhе World of Birds е чудесен пътеводител из света на птиците както за любителите им, така и за ученици и студенти, и за всеки, който се интересува от дивата природа.
Майкъл Райт е завършил факултета по естествени науки на Университета в Кеймбридж.
Той е много популярен във Великобритания като автор на статии и книги за наука, технологии и естествена история.
Цена: 17 лева, твърди корици

7. ТHE WORLD OF THE BUGS
and other terrifying tiny creatures


Най-странните и най-плашещите чудовища не винаги са най-големите.
 От отровни паяци и скорпиони до кръвожадни пиявици и гладни пирани, светът на малките чудовища е много завладяващ и ексцентричен.
Насекомите (или, ако препочитате, буболечките) са разделени в 8 секции, в които влизат бръмбъри и буболечки, паяци и други насекоми, гущери, змии, земноводни, подводни създания, ракообразни и молюски. Огромният брой на описаните животинки ни създава неповторимо усещане за разнообразието и богатството от форми и цветове на живите същества. Всяко от тях е описано подробно включително научното име, най-важни особености на външния вид, обитание, разпространение, хранене и размножаване. Можете да го видите и на прекрасна цветна рисунка.
Пълен с факти и интересни сведения,
THE WORLD OF BUGS and other terrifying tiny creatures е прекрасен и увлекателен пътеводител в света на ужасяващите малки и невероятни създания на природата.
Пола Хамънд работи като автор и издател на научно–популярни статии и книги вече повече от 13 години. В дългата си кариера тя има участия и в сборници, посветени на екологията и дивата природа, като
OUR WOLRD, Nature in Danger и
GREEN KINGDOM.  
Цена: 16 лева, твърди корици


catbg.net 2006
 

 

 Библиотеката

2 Добре дошли в нашата библиотека!
2006.04.03

2 Книги на български език
2006.04.03

2 Книгите на издателство REBO
2006.04.03

2 Книгите на издателство "GRANGE"
2006.04.03

2 Книги на други издателства
2006.04.03