Начало
 Новини
 Видове диви котки
 Любопитно
 Палео котки
 Резервати
 Ледена епоха
 Организации
 Влияния
 Списанието!
 Библиотеката
 Арт и глезотии
 Сафари
 Links
 За контакти

RA

 

 Новини

2 Дивите котки в първата за 2007 игра в предаването "Внимание: животни!" по ДАРИК радио
2007.01.09

ПЪРВАТА игра на проект "КОТКИТЕ" за 2007 - 07.01.2007:
Попитахме ви: Под знака на кое животно от китайския лунен календар е 2007 година? а) на кучето, б) на тигъра или в) на глигана
63 слушатели ни се обадиха - 57 от тях с верен отговор в) огненият глиган.
Наградите бяха 12
комплекта "КОТКИТЕ": списание, папка за документи с логото на проекта; джобен и стенен календар за 2007 година със снежни леопарди! Според жребия те заминават за Благоевград, Гоце Делчев, Кюстендил, София и Ямбол.
Ето и
будистката легенда за животните в китайския лунен календар:
Тя разказва, че преди много, много време Буда свикал животните на едно потайно място. Започвала новата лунна година. Поръчал бил да дойде по един представител от всички животински видове, известни в неговите владения. Решил бил да повери на всекиго специална мисия. Най-страхливите и недоверчиви отказали да дойдат, докато по-интелигентните веднага се отзовали на поканата. Пръв дошъл хитрият и любопитен плъх, почти веднага след него се явил биволът, после дошъл тигърът, след него се задал и заекът, следван от дракона, тихо-тихо пропълзяла змията. След тях се появили конят, овцата и маймуната. Последни дошли петелът, кучето и глиганът.  
Буда преценил, че срещата може да започне. Животните били всичко 12 на брой и тях той дарил с цялата си благодат...

КАКВО стана през 2006? От април  2006 г., когато стартира нашият проект "КОТКИТЕ" (включително и по ДАРИК радио), в 21 аудио игри се включиха 1050 слушатели от 28 града и населени места в страната ни: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Добрич, Карнобат, Кърджали, Кюстендил, Момчилград, Монтана (за първи път в игрите ни), с. Мусовище - Гоце Делчев, Нареченски бани (за първи път в играта ни), Несебър, с. Овчарци - общ. Сапарева Баня, Пловдив, Разград, Сандански, Свищов, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Хасково, Шумен и Ямбол.
Слушателите ни играха за 99 награди, предоставени от нашите партньори - представители на България на марките храни и аксесоари:
KIS KIS - всичко за сухите храни с тази марка можете да прочетете в секция "KIS KIS за котки" на catbg.net; Champion,  ROGZ, IAMS и Advance.  
РЕКОРДЪТ по активност на любителите на котки бе на 14.05.2006 - 97!
 _______________________________________________________

ГОЛЯМАТА КОЛЕДНА ИГРА
Тази година коледната ни игра бе на 24.12.2006 - на Бъдни вечер.
Ранният час на предаването изобщо не разколеба слушателите ни.
Това със сигурност бе най-веселото предаване "Внимание "животни!" за 2006 г.

Първоначалната идея на Албена Алексиева и Ели Коджабашева бе да повторим схемата от миналата година - в едното включване да задаваме въпрос ние, а в другото - слушателите. Така и започнахме:) Но решихме, че най-добре е да дадем възможност само слушателите на ДАРИК да ни питат и да видим ние колко знаем за животните около нас. Играта бе изпълнена с добро настроение и необикновена активност на редовните ни  слушателите - за по-малко от час ни се обадиха 36 души, от които 24 ни задаваха въпроси! И наистина цяла България се включи в Коледната игра на предаването: Благоевград, Варна, Велико Търново, Горна Оряховица, Добрич, Карнобат, Кърджали, Кюстендил, с. Мусовище - Гоце Делчев, Пловдив, с. Овчарци - общ. Сапарева Баня, Сандански, Сливен, София и Ямбол. 
Говорихме си за кучета, котки, дивите им роднини, за слонове, кенгуру, птици и гербове на банки с птици и много, много други неща. Ние - екипът на
dogbg.net и проект "КОТКИТЕ" catbg.net - бяхме подготвили награди за всички обадили се слушатели!
ВСЕКИ от тези 36 души получава комплект "КОТКИТЕ": списание, папка за документи с логото на проекта, джобен и стенен календар за 2007 година - календарите са със снежни леопарди!
Освен това има и 4 големи комбинирани от всички спонсори на предаването награди за слушатели, на чийто въпроси НЕ сме отговорили. Надяваме се, че всички участвали в ГОЛЯМАТА Коледна игра на предаването "Внимание: животни!" ще са доволни от наградите си, които ще получат веднага след Нова Година!

___________________________________________________________

Играта на 17.12.2006 - отново с наградите на KIS KIS

В последното предаване преди ГОЛЯМАТА Коледна игра на 25.12.2006 си поговорихме за снежния леопард Uncia uncia.
Попитахме ви: До каква надморска височина можете да срещнете може би най-красивата дива котка: снежния леопард? а) до 500 метра, б) до 1500 метра или в) до
4500 метра.
Въпреки все по-краткото реално време на предаването ни заради огромните блокове с реклами 59 души ни се обадиха - 39 от тях с верен отговор в)!! Благодарим ви от все сърце за големия интерес към дивите котки.
Наградите ни бяха 7
- всяка от тях представлява комплект от списание "КОТКИТЕ", папка за документи, джобни и стенен календари за 2007 година. А какво има на календарите ли? Разбира се, снежен леопард!
Само една награда е за София - всички други са за слушателите от страната - за първи път в играта ни спечели и слушател от Несебър!

Играта на 10.12.2006

Попитахме ви: Глава на какво животно има древното египетско божество Анубис? а) на чакал, б) на чакал или в) на орел.
С наближаването на Коледа и Нова Година рекламните блокове постепенно откъсват все повече реално време от предаването - този път не остана време за игра в ефир. Но все пак 37 слушатели ни се обадиха - 28 от тях с верен отговор б) чакал.
Наградите бяха 5 : две от тях остават в София. Другите 3 заминават за Варна и Пловдив (2).
Всяка награда съдържа опаковка от 0.5 кг суха храна за котка KIS KIS агнешко и заешко + 1 брой от списание "КОТКИТЕ", папка за документи с логото на проекта с джобни календарчета за 2007 година със снежен леопард.

Играта на 08.10.2006

Макар да не публикуваме редовно отчети от аудио игрите ни по ДАРИК радио, свързани с дивите котки, това съвсем не означава, че сме ги поставили на заден план.
Доказателство за това е и играта ни на 08.10.2006, когато ви попитахме: Кои диви котки освен с типичната си зластисто-черна окраска, могат да са и с бяла окраска на козината?
а) тигрите, б) леопардите или в) лъвовете.
Въпреки наистина ужасно ранния час на предаването ни - от 7.00 до 8.30  в неделя - 56 слушатели се включиха в играта (точно 2 пъти повече от тези в конкурентната ни игра), а 38 от тях отговориха вярно с а) тигрите - онези странни изкуствено създадени индийски тигри, които са бели с кафяви ивици и сини очи! И пак са си истински!
Какво спечелиха 4 от слушателите ни вижте в секция "Новини" в частта за домашните котки н
a catbg.net!
А ако не слушате ДАРИК, отново при домашните котки прочетете и за нашия най-нов медиен партньор Радио Стара Загора. Там ще имаме игри всяка събота от 8.10 до 8.30 в традиционния блок за домашни любимци на предаването "Събота сутрин". Също така можете да ни слушате и всеки вторник вечерта от 22.10 до 22.30 в предаването "Ало, здравейте!". 
Очакваме ви и на честотите на Радио СТАРА ЗАГОРА  - УКВ 88.3 MHz  или СВ 873 КHz!
 
                                                                                                                                      

ИГРА № 4 - 14.05.2006- РЕКОРДЪТ ЗА 2006!
Отново си говорихме за големи диви котки. Разказахме ви за леопардите от вида Panthera Pardus. Попитахме ви: Коя от трите породи котки НЕ е дългокосместа? а) Турската ангорска, б) сиамската или в) персийската.
Дали въпросът или наградите се харесаха на слушателите не знаем. Но е факт, че 97 души
от цялата страна ни се обадиха за около 40 минути - от тях 87 с верен отговор б). Прекрасно!
Наградите бяха 4:  Всеки един комплект от тях съдържа 1 брой от списание "КОТКИТЕ", папка за документи с логото на проекта и черна пантера на корицата + портативно радио апаратче с вградено фенерче. Наградите отиват в Шумен, Кърджали и София (2).
 

                                             catbg.net 2006 - 2007
 

 

 Новини

2 АМУРСКИЯТ ЛЕОПАРД Panthera pardus orientalis e увеличил двойно популацията си в Китай
2012.05.06

2 КИТАЙ ще изгради НОВ развъден център за ГИГАНТСКИ ПАНДИ
2009.04.22

2 СЪВМЕСТНО ПРЕДАВАНЕ 200 в ефира на Радио Стара Загора
2009.02.09

2 "ЕКЗОТИКУС" - за любителите на екзотични домашни любимци
2009.01.21

2 Проект "Жива пролет" на Българското дружество за защита на птиците
2008.03.01

2 Идентифициран е НОВ ВИД дива котка: ОПУШЕН ЛЕОПАРД от о. Борнео
2007.03.21

2 Дивите котки в първата за 2007 игра в предаването "Внимание: животни!" по ДАРИК радио
2007.01.09

2 ЯГУАРИТЕ и шейната на Дядо Коледа в Бразилия
2007.01.03

2 Нашата нова секция "СПИСАНИЕТО!"
2006.09.29

2 Web проект "КОТКИТЕ"
2006.03.26