Начало
 Новини
 Видове диви котки
 Любопитно
 Палео котки
 Резервати
 Ледена епоха
 Организации
 Влияния
 Списанието!
 Библиотеката
 Арт и глезотии
 Сафари
 Links
 За контакти

RA

 

 Арт и глезотии

2 САМО за дами, владеещи изкуството да бродират
2009.04.18

Бродиране на гоблени... Дамите в България, които владеят в различна степен това трудно и интересно изкуство, не са никак малко. А и толкова много от тях имат и домашни любимци! Или се възхищават на красотата на дивата природа.

Инж. Тихомир Тончев - един верен приятел на нашите проекти - може да предложи на вас, дами, прекрасно съчетание между двете ви хобита (бродерия и отглеждане на домашни любимци) като конструира гоблен от снимката на любимата ви животинка. Или от любимия ви пейзаж.
Всъщност съвсем не е задължително да е домашният ви любимец - куче, котка, птичка или костенурка. Не, в гоблен можете да превърнете наистина всичко.
Особено ефектни идеи има в заобикалящата ни природа - не само диви котки, разбира се. Макар, че в нашия проект се занимаваме предимно с тях.
На снимките тук можете да видите част от разработените вече гоблени с различни диви животни и птици. Дайте простор на фантазията ви:))Избраната от вас снимка/картинка можете да изпратите на хартия, вече сканирана по ваш вкус или да посочите линк от Интернет.
Програмата, чрез която се създават проектите, има възможност за включването на 70 цвята!  Гоблените имат
3 варианта на мащаб:
1 : 1 - един символ от схемата отговаря на един бод от панамата;
1 : 4 - един символ от схемата отговаря на четири бода от панамата, образуващи квадрат; 
Комбиниран
- 1 : 1 - детайли и 1 : 4 - фон;

Размери:
По-късата страна на гоблена е с максимална дължина 56 см при бродиране в мащаб 1 : 1 (ограничението се налага поради спецификата на софтуера, с който се конструират гоблените);
За по-дългата страна на гоблена няма ограничение.

АКО ТАЗИ ИДЕЯ ви допада, ако сте сред дамите, които владеят бродерията – това донякъде загадъчно изкуство, за което се изискват здрави нерви – можете да се свържете с инж. Тончев на e-mail: gobcon@abv.bg или да посетите неговата страница в Интернет на
нов адрес: www.gobcon.eu

В уеб каталога ще видите част от конструираните и ушити вече гоблени, ще научите и как можете да направите своята поръчка за гоблен. По желание готовите проекти се комплектоват с конци DMC. Получавате конструирания и готов за ушиване гоблен на посочен от вас адрес по куриер. Надяваме се ушиването на гоблен с образа на домашния ви любимец да ви достави удоволствие!


                                                     
                                              
catbg.net 2006 - 2009

 

 Арт и глезотии

2 САМО за дами, владеещи изкуството да бродират
2009.04.18