Начало
 Новини
 Видове диви котки
 Любопитно
 Палео котки
 Резервати
 Ледена епоха
 Организации
 Влияния
 Списанието!
 Библиотеката
 Арт и глезотии
 Сафари
 Links
 За контакти

RA

 

 Организации

2 Wildlife Conservation Network (WCN) - да мислим по нови начини за стари проблеми
2006.08.30

Wildlife Conservation Network (WCN) е първата организация за защита на дивата природа, която съсредоточава усилията си за откриването, подкрепа и развитието на ново поколение природозащитници  - независими, предприемчиви, с новаторски дух, специалисти, които могат да създават и прилагат на практика нови стратегии и подходи за запазването на застрашените видове животни и растения в дивата природа. Wildlife Conservation Network (WCN) търси онези, които могат смело да мислят по нови начини за стари проблеми.Ето как, макар и малко мрачно, представят организацията си природозащитниците от WCN:
Борбата за спасяването на застрашената дива природа може да бъде спечелена или изгубена на стотици далечни и близки места на планетата ни. Всяко от тези места е уникално, със собствен конфликт между хората и дивата природа.
Wildlife Conservation Network е създадена единствено за да се посвети изцяло на защитата и съхранението на затрашените животни и растения, както и да запази непокътнати техните местообитания. Ние сме партьнори на незвисими природозащитници по целия свят, които живеят и работят с местното население в най-различни кътчета на света и които изследват нови пътища за решаване на конфликтите между хората и дивата природа. WCN подкрепя финансово, технически и административно тези изследвания.  За да увеличим ефективността на работата на партньорите ни, ние сме изградили
стабилна мрежа помежду ни, чрез която природозащитниците ни могат да обменят опит помежду си и да комуникират директно с донорите на програмите ни.

Ние мечтаем за свят, в който дивата природа и човешките общности може да живеят заедно и да процъфтяват. Wildlife Conservation Network показва мощни успешни модели на подобно съвместно съществуване на хората с дивата природа, но дългосрочните успехи на тези решения на проблемите зависят от спазването на поетите ангажименти от хората по места. Ние работим заедно за да запазим дивата природа за бъдещите поколения.
Специфична черта на работата на WCN е, че ние подкрепяме малки, независими програми на природозащитници по места, които работят без подкрепата на големите традиционни организации за защита на дивата природа.
Успешните програми за опазване на дивата природа днес са креативни, активни и с нови, различни от приетите до момента стратегии. Много от тях са отхвърляни от по-консервативни организаъии като твърде рисковани, прекалено трудни или пък твърде големи. Ние, обаче, вярваме, че е време за радикални действия.

Проектите и природозащитни организации, подкрепени от Wildlife Conservation Network (WCN):
Andean Cat Alliance -
организацията е създадена единствено с цел да изучава и защитава малката дива планинска котка от Андите в Аржентина, Боливия, Чили и Перу. Повече за тази дива котка можете да научите в секция "Видове диви котки"
Cheetah Conservation Botswana - програма за защита на гепардите в Ботсвана. Информация за дейността по този проект вижте на Internet адрес: www.cheetahbotswana.com
Cheetah Conservation Fund - WCN подкрепя дейността на фонда за защита на гепардите на територията на Намибия, Кения и Иран.
В
Internet адресът на фонда е: www.cheetah.org
Ethiopian Wolf Conservation Program - както личи и по името, това е програма по запазването на етиопския вълк.
Още за проекта вижте на адрес:
www.ethiopianwolf.org
Okapi Conservation Project - още един чудесен проект за съхраняването на симпатичните окапи, който обхваща територията на Конго.
Save the Elephants - голяма и дългосрочна програма за защитата на африканските слонове, която обхваща територията на Кения, Танзания, Южна Африка, Конго и Мали.
В
Internet вижте адреса: www.savetheelephants.com

 


Разбира се, това е само част от проектите на Wildlife Conservation Network.
Ако сме ви заинтригували, можете да продължите разходката си по планетата ни там, където работи WCN, разбира се, чрез Internet.
www.wildnet.org е адресът на нейния виртуален дом. Сайтът на WCN е с изящен дизайн, а богатата и редовно актуализирана информация в него е истински приключенски роман.

                                             catbg.net 2006
 

 

 Организации

2 Small Cats Conservation Alliance (SCCA) в защита на малките диви котки на планетата
2006.09.18

2 Wildlife Conservation Network (WCN) - да мислим по нови начини за стари проблеми
2006.08.30