Начало
 Новини
 Видове диви котки
 Любопитно
 Палео котки
 Резервати
 Ледена епоха
 Организации
 Влияния
 Списанието!
 Библиотеката
 Арт и глезотии
 Сафари
 Links
 За контакти

RA

 

 Списанието!

2 ПИЛОТНИЯТ брой 1 на списание "КОТКИТЕ"
2006.09.28

Проект "КОТКИТЕ", който е познат на все повече Internet потребители - редовни посетителите на www.catbg.net - включва 3 вида медии. Екипът на проекта с голяма радост вижда, че електронните варианти на "КОТКИТЕ" по ДАРИК радио и в Internet печелят все повече приятели. Нещо повече, от 08.10.2006 към нас се присъединява още едно радио: Радио Стара Загора - регионалната програма за Централна и Югоизточна България на БНР.
Но сравнително малка част от нашите слушатели и
Internet посетители знаят, че "КОТКИТЕ" имат и свое печатно издание - елегантното и агресивно като дизайн списание "КОТКИТЕ".
ПИЛОТНИЯТ  брой 1 се появи на в края на април. След куп летни приключения през есента (октомври) и в началото на зимата (декември) ще има още 2 броя. Идеята ни е за двумесечно луксозно списание, което постепенно да увеличава своя обем. Работим активно през 2007 г. да имаме сигурност в регулярността на издаването за да ви предложим и абонамент. Списанието стартира с обем 84 страници.  Любопитното и специфичното в графичното оформление на печатното издание на "КОТКИТЕ" е неговия огледален дизайн. Какво означава това ли? Нещо просто и ефектно: две списания - едното за домашни, а другото за диви котки - които са обърнати на 180  градуса едно спрямо друго.
Огледалният дизайн е отражение на факта, че светът на домашните котки и техните собственици е напълно различен и отделен от света на дивите котки и дивата им естествена среда.ЕТО какво можете да прочетете в бр. 1 на списание "КОТКИТЕ" в частта му за дивите котки:

В рубриката "ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ" надълго и нашироко говорим за тигри. За видовете тигри днес, за начина им на живот, и ловуване, за местообитанията им. Ще видите и наистина прекрасни снимки.
Отделна статия е посветена на амурския / усурийския тигър.
Както знаете, а може би не, това е най-голямата дива котка на Земята. Можете да прочетете и изпълнения с възхищение и малко страхопочитание репортаж на италианския журналист Пол Рафаеле за най-големите тигри на Земята. Той е посещавал многократно резервата "Уссури" и склоновете на планината Сихоте-Алин в Далечния изток на Русия, както и всички зоологически градини, където днес се развъждат в плен усурийски тигри.
На страницата
net ви представяме няколко web адреса, където можете да намерите много интересна информация за усурийските тигри и Приморието - едно от най-интересните места в Русия.

В рубриката "РЕЗЕРВАТИ" ви разказваме подробно за двата най-ценни резервата на Русия: "Кедровая падь" и "Уссури". В тях се срещат две големи и много редки диви котки - далекоизточния леопард и усурийският тигър.

В любимата на екипа ни рубрика "ВЛИЯНИЯ", посветена на въздействието на дивите (и домашни) котки върху човешката цивилизация
в древността и днес, много подробно и с големи, красиви снимки ви представяме индианската империя Чавин, възникнала около 850 г. пр. н. е. Предлагаме ви и една приятна разходка из нейната столица, разположена на 3 500 метра надморска височина в Андите в днешно Перу. Върховното божество на индианската империя Чавин е ягуарът!

В рубриката "ЗАПОЗНАЙТЕ СИ" ви очаква среща с леопардите от вида
Panthera Pardus. Това са най-разпространените на планетата ни диви котки. Ще поговорим и за леопардите-човекоядци и причините те да започнат да похапват човешко месо - причини, които са съвсем различни от тези при тигрите или лъвовете.

В рубриката "ЗА ВАШАТА БИБЛИОТЕКА" ще научите за холандското издателство REBO и неговите прекрасни енциклопедии - в този брой подробно ви запознаваме с богато илюстрираната екциклопедия за дивите животни.

Какво още можете да прочетете в пилотния брой на списание     "КОТКИТЕ"? Това ще разберете, когато го прочетете! 
Съдържанието на списанието за домашните котки вижте в секция "Списанието" в частта за домашните котки на
www.catbg.net


АКО СТE
ПРОПУСНАЛИ пилотния брой на списание "КОТКИТЕ", а искате до го притежавате (може и с подарък - изненада), обадете ни се на 0887 117 162 или ни пишете на e-mail: spisanieto@catbg.net

За читателите извън София цената е 4 лева с доставката по пощата
(плащане с пощенски запис), а за читателите в София - 3.50 лева с доставката.

                                     catbg.net 2006
 

 

 Списанието!

2 ПИЛОТНИЯТ брой 1 на списание "КОТКИТЕ"
2006.09.28