Начало
 Новини
 Породи котки
 Хороскоп
 Ветеринар
 Конкурсът!
 PET индустрия
 KIS KIS за котки
 Любопитно
 Организации
 Арт и глезотии
 Библиотеката
 Списанието!
 Развъдници
 Links
 За контакти

RA

Lubimci

Helmi Flick Cat Photography

 

 Начало

Породи котки
2 ЗЕЛЕНИ ОЧИ и блещукащо сребро
Необикновената история на породата БУРМИЛА

2007.07.17

Бурмила е красива късокосместа котка от екзотичен тип със зелени очи и нос цвят теракота, ограден с тъмна линия. Козината й е с изключителен контаст между тъмните части и задължителния основен цвят на истинско сребро. Вследствие на сложните генетични мутации при създаването на породата, съчетала бирманска късокосместа и персийка чинчила, козината на бурмила има чисто бял подкосъм!


2 БИРМАНСКА котка (свещена бирма) - полъх на легенди от Далечния изток
2007.02.28

Въплъщаваща естетиката на сиамската и персийската котка едновременно, бирманската котка (свещена бирма) има свой особен и несравним с друга порода котки облик.
Легендата за нейния произход е може би най-красивата от всички в котешкото царство. В нея тясно се преплитат хиндуизъм и будизъм, а навярно някъде сред тях – и зрънца истина. А ако се вгледате в ярките сини очи на своята свещена бирма, нейният дълбок и умен поглед ще ви убеди, че всичко, разказано в легендата, е вярно.


Хороскоп
2 СКОРПИОН (24 октомври - 22 ноември)
2013.10.24

Котките, родени под знака на Марс, могат да демонстрират необичайна сила на характера. Каквото и да мислите за себе си, вашата котка знае, че на практика сте неин роб и ако вие не го забелязвате, това само доказва колко умна е котката ви. Тя не понася, когато я затварят у дома и излизат на работа или на пазар. Но винаги може да се утеши с добра телевизионна програма. Другите котки се отнасят към Скорпиона като към побойник и лидер. Като отчасти агресивен егоист, той утвърждата правата си в бой, от който винаги излиза победител.


Ветеринар
2 ВЕТЕРИНАРНИ клиники и кабинети
2013.10.25Любопитно
2 ХАВАНА БРАУН - изящество с ухание на ШОКОЛАД
2009.04.09

ХАВАНА БРАУН е хибридна домашна котка, създадена от човешка ръка. Това е изключително рядка, ценна и красива котка. Много британски дами имат принос в нейното създаване – може би затова тя има такова деликатно и нежно излъчване. Тази възхитителна котка с цвят на топъл шоколад е резултат от внимателно планирана селекция за постигането на специфичен външен вид и характер. Някои считат, че котките хавана браун са наречени така в чест на сходна като окраска порода зайци, а според други (и това са най-вече горещите почитатели на породата) – че името им произлиза от сходството на цвета на козината им с най-високото качество хавански пури – наситено тъмно кафяви.


Арт и глезотии
2 Художникът ХАРИСЪН УАЙЪР и "Нашите котки и всичко за тях"!
2010.09.26


ХАРИСЪН Уилям УАЙЪР (1824 – 1906) е един от най-интересните художници – натуралисти на викторианска Великобритания. В неговата любов към природата се вплитат птици, овощни дървета, пощенски гълъби, градини и домашни котки! Уайър е известен като „The Father of the Cat Fancy” – в свободен, но в случая най-точен превод: ”Бащата на лудостта по котките”!


Развъдници
2 Развъдник за канадски сфинкс FIFe "NAKED BEAUTY" BG 048
2012.04.18 

 Новини

2 NFFE ПРОЛЕТНИ международни изложби на котки София 2012
2012.05.07

Националната Федерация по Фелинология (НФФ) организира своите ХХХІ и ХХХІІ международни пролетни FIFe изложби. Те ще се състоят на 12 и 13 май 2012. Меджународна съдийска бригада ще оценява качествата и поведението на котките. Очакваме ви!


2 ВЕЧЕ сме и във ФЕЙСБУК!
2012.05.06

За нас е удоволствие да ви съобщим, че вече сме част от най-голямата социална мрежа фейсбук. "Е, време беше!" ще кажат някои наши редовни читатели, с които обсъждахме тази идея. Вярваме, че съчетанието на двата медийни канала (сайт и фейсбук профил) ще ни даде чудесната възможност да обогатим още повече информацията за красивия и толкова влиятелен свят на котките - диви, домашни, днешни и отдавна изчезнали, която поднасяме на вас - нашите посетители и приятели!


2 WCF ПЪРВА национална изложба Велико Търново 2011
2011.07.14

На 23 юли 2011 в Двореца на културата и спорта “Васил Левски” във Велико Търново ще се проведе първата Национална изложба на котки, организирана от Съюза на фелинолозите в България WCF и клуб "Велико Търново" в чудесно партньорство с Община Велико Търново и с любезното съдействие за наградния фонд на EUКANUBA.


2 BULGARIAN ANIMAL TRANSPORT - за едно спокойно пътуване
2011.02.22

Най-после и у нас има специализирана фирма, която се занимава единствено с транспорт на живи животни от и за цял свят: Bulgarian Animal Transport. Офисът им се намира на летище София - удобството на всички, които искат да заведат или изпратят своя любимец някъде или животинка да достигне до новия си собственик. Bulgarian Animal Transport e член на най-влиятелната световна мрежа от фирми, занимаващи се с транспорт на живи животни: IPATA. Вижте подробностите!