Начало
 Новини
 Породи котки
 Хороскоп
 Ветеринар
 Конкурсът!
 PET индустрия
 KIS KIS за котки
 Любопитно
 Организации
 Арт и глезотии
 Библиотеката
 Списанието!
 Развъдници
 Links
 За контакти

RA

Lubimci

Helmi Flick Cat Photography

 

 Организации

2 The International Cat Association (TICA) - да поговорим за изложбите на котки като наука
2006.09.16

The International Cat Association (TICA) e създадена през лятото на 1979 г. в Атланта, Джорджия, САЩ. Днес TICA има над 3000 члена по целия свят. Организацията притежава уникален генетичен регистър на котките, който непрекъснато се допълва от членовете на асоциацията. Това е и най-големият регистър на котки в света.


2 Australian Cat Federation (ACF) - за благото на всички котки на Зеления континент
2006.08.22

Австралийската фелиноложка (котешка, ако предпочитате:) федерация е основана през 1972 г. с идеята за национална организация, обединяваща любителите на котки, и за уеднаквяването на изискванията към развъдчиците на чистокръвни котки. Федерацията обхваща цялата територия на Австралия - Зеления континент!:))


2 Cat Fanciers' Association (CFA) - 100 години обич към котките у дома
2006.08.17

Една от най-влиятелните организации в света на котките е американската The Cat Fanciers' Association (CFA). Тя e основана през 1906 г. - точно преди 100 години. След скромното начало преди век днес под патронажа на CFA се провеждат над 400 международни изложби на котки в цял свят. CFA е сред петте основатели на Световния котешки конгрес (WCC).


2 Federation International Feline (FIFe) - сбъднатата мечта на мадам Маргьорит Равел
2006.03.08

Мадам Маргьорит Равел започва да работи по създаването на такава организация в началото на 30-те години на 20 век. Подготовката за основаването на Европейска федерация на любителите на котки отнема почти 20 години. Създатели на Fеdеration Internationale Fеline d’Europe (FIFE) са Кралското фелиноложко дружество на Фландрия (Белгия), Френската фелиноложка федерация и Италианското фелиноложко дружество.


2 Великобритания - там, откъдето започва фелинологията
2006.03.08

Governing Council of the Cat Fancy (GCCF) е върховният управляващ съвет, обединяващ и направляващ дейността на любителите на котки във Великобритания – това е котешкия аналог на Kennel Club. Годишно във Великобритания се провеждат около 135 лицензирани изложби на котки. Най-голямата изложба, най-престижното събитие за фелинологията на Обединеното кралство е Supreme Cat Show.


 

 Новини

2 NFFE ПРОЛЕТНИ международни изложби на котки София 2012
2012.05.07

Националната Федерация по Фелинология (НФФ) организира своите ХХХІ и ХХХІІ международни пролетни FIFe изложби. Те ще се състоят на 12 и 13 май 2012. Меджународна съдийска бригада ще оценява качествата и поведението на котките. Очакваме ви!


2 ВЕЧЕ сме и във ФЕЙСБУК!
2012.05.06

За нас е удоволствие да ви съобщим, че вече сме част от най-голямата социална мрежа фейсбук. "Е, време беше!" ще кажат някои наши редовни читатели, с които обсъждахме тази идея. Вярваме, че съчетанието на двата медийни канала (сайт и фейсбук профил) ще ни даде чудесната възможност да обогатим още повече информацията за красивия и толкова влиятелен свят на котките - диви, домашни, днешни и отдавна изчезнали, която поднасяме на вас - нашите посетители и приятели!


2 WCF ПЪРВА национална изложба Велико Търново 2011
2011.07.14

На 23 юли 2011 в Двореца на културата и спорта “Васил Левски” във Велико Търново ще се проведе първата Национална изложба на котки, организирана от Съюза на фелинолозите в България WCF и клуб "Велико Търново" в чудесно партньорство с Община Велико Търново и с любезното съдействие за наградния фонд на EUКANUBA.


2 BULGARIAN ANIMAL TRANSPORT - за едно спокойно пътуване
2011.02.22

Най-после и у нас има специализирана фирма, която се занимава единствено с транспорт на живи животни от и за цял свят: Bulgarian Animal Transport. Офисът им се намира на летище София - удобството на всички, които искат да заведат или изпратят своя любимец някъде или животинка да достигне до новия си собственик. Bulgarian Animal Transport e член на най-влиятелната световна мрежа от фирми, занимаващи се с транспорт на живи животни: IPATA. Вижте подробностите!