Начало
 Новини
 Породи котки
 Хороскоп
 Ветеринар
 Конкурсът!
 PET индустрия
 KIS KIS за котки
 Любопитно
 Организации
 Арт и глезотии
 Библиотеката
 Списанието!
 Развъдници
 Links
 За контакти

RA

Lubimci

Helmi Flick Cat Photography

 

 PET индустрия

2 ВРЕДНА ли е захарта в храните за котките? Митове и ФАКТИ
2010.11.02

Котките са относително слабо подготвени да се справят с въглехидратите и това води до спекулации, че в най-добрия случай въглехидратите нямат хранителни стойности, а в най-лошия може да бъдат вредни за котките. Всъщност доколко са достоверни опасенията около съдържанието на захар в котешките храни? Едно проучване на МARS Pet Care.


2 SOFIA PET BIZ 2009 - първо Балканско изложение на храни, аксесоари и услуги за домашни любимци
2009.10.18

Oт 25 до 27.09.2009 в Международния търговски и изложбен център на "Цариградско шосе" 147 в София се състоя PET BIZ 2009 - първо Балканско специализирано изложение на индустрията за домашни любимци под мотото "За животните, които обичаме". Дали това беще първа крачка към изложение от типа на INTERZOO на Балканите? Вижте репортажа ни.


2 PURINA – 115 години пътуване във времето
Историята на днешна Америка през погледа на Ralston Purina (част1)

2007.09.10

Purina e една от най-старите фирми в индустрията за домашни любимци. Големия бум в развитието й е след Втората световна война. Продуктът с кодово име X-24 прави истинска технологична революция. Сухата храна Purina® Dog Chow® е точния продукт в точното време и на точното място. Purina Pet Care Center е най-стария и най-големия в света изследователски център, посветен на грижите и правилното хранене на домашните любимци, основан през 1926 г.


2 УИЛЯМ ДАНФОРТ – създателят на PURINA
Сбъднатата американска мечта в една нова индустрия

2007.09.09

Създателят на Purina Уилям Данфорт е сред емблематичните личности в американския бизнес, чийто имена (Рокфелер, Морган, Хенри Форд) днес са пословични. Данфорт е един от пионерите на новата индустрия за домашни любимци. Tой е съветник, верен приятел, щедър дарител и прекрасен пример за философията, която изповядва. Мотото му е "Да живееш означава да посмееш" („to live is to dare”).


2 DIAMOND Pet Foods - една от най-бързо развиващите се компании в индрустрията за домашни любимци на САЩ
2007.03.06

Diamond® Pet Foods e частно фамилно предприятие, основано през 1970 г. Началото е поставено, когато двамата баджанаци:) Гари Шел и Рич Кампетер решават да създадат фирма за производство на качествени храни за кучета и котки.
Основното предимство на продуктите на Diamond® Pet Foods е, че в процеса на производство не се използват никакви синтетични съставки и консерванти.


2 ИСТОРИЯТА на фирмата IAMS - романтична и прагматична
2007.01.24

През 1946 г. Пол Ф. Айъмс основава The Iams Company. Целта на новата фирма е производството на първокачествени и балансирани храни за кучета и котки.
Айъмс търси необикновено и запомнящо се име за високия клас продукти на фирмата. С чудесно чувство за хумор и фантазия той избира Eukanuba. Това всъщност е изразът „you can noo’ bah”, означаващ „супер си” или „ти си върхът”. Този сленг израз, любим на джаз музиканта Ходжи Кармайкъл, е много популярен в южните щати на САЩ през 40-те години на 20 век.


2 BEAPHAR - за един по-добър свят за домашните ни любимци
2006.12.03

Холандската компания е основана като през 1943 г. от Бернард Аа. Бумът в развитието на Beaphar е през 70-те години, когато Дж. Хенк Аа поема нейното ръководство. А през 1994 г. става факт и най-голямото до момента поглъщане на конкурентна фирма в историята на световната индустрия за домашни любимци: Beaphar купува Sherley’s – английската дъщерна компания на химическия и фармацефтичен концерн Ciba Geigy.


2 "МИАЗОО" - една от най-старите фирми в българската pet индустрия
2006.09.07

Името на тази варненска фирма вече 13 години е добре познато на собствениците на домашни любимци у нас - и то не само на тези с кучета или котки... За нас е удоволствие да ви ги представим като партньор на проект "КОТКИТЕ".


2 Tropikal PET или какво правят амбициите в съчетание с модерните технологии
2006.07.06

Представяме ви една млада и интересна фирма от индустрията за домашни любимци, която стъпи и на българския пазар в края на 2005 г., но тепърва ще затвърждава и разширява присъствието си у нас. Вижте с какъв размах действат съседите ни в Турция:))


2 INTERZOO 2006 - рекорди, тенденции и обич към домашните ни любимци
2006.06.20

29-то по ред Световно изложение на индустрията за домашни любимци се проведе от 11 до 14.05.2006 в Панаирният център на германския град Нюрнберг. Производителите показаха своите най-нови продукти, а учените – проучванията си за развитието на тази индустрия. За благото на домашните ни любимци.


 

 Новини

2 NFFE ПРОЛЕТНИ международни изложби на котки София 2012
2012.05.07

Националната Федерация по Фелинология (НФФ) организира своите ХХХІ и ХХХІІ международни пролетни FIFe изложби. Те ще се състоят на 12 и 13 май 2012. Меджународна съдийска бригада ще оценява качествата и поведението на котките. Очакваме ви!


2 ВЕЧЕ сме и във ФЕЙСБУК!
2012.05.06

За нас е удоволствие да ви съобщим, че вече сме част от най-голямата социална мрежа фейсбук. "Е, време беше!" ще кажат някои наши редовни читатели, с които обсъждахме тази идея. Вярваме, че съчетанието на двата медийни канала (сайт и фейсбук профил) ще ни даде чудесната възможност да обогатим още повече информацията за красивия и толкова влиятелен свят на котките - диви, домашни, днешни и отдавна изчезнали, която поднасяме на вас - нашите посетители и приятели!


2 WCF ПЪРВА национална изложба Велико Търново 2011
2011.07.14

На 23 юли 2011 в Двореца на културата и спорта “Васил Левски” във Велико Търново ще се проведе първата Национална изложба на котки, организирана от Съюза на фелинолозите в България WCF и клуб "Велико Търново" в чудесно партньорство с Община Велико Търново и с любезното съдействие за наградния фонд на EUКANUBA.


2 BULGARIAN ANIMAL TRANSPORT - за едно спокойно пътуване
2011.02.22

Най-после и у нас има специализирана фирма, която се занимава единствено с транспорт на живи животни от и за цял свят: Bulgarian Animal Transport. Офисът им се намира на летище София - удобството на всички, които искат да заведат или изпратят своя любимец някъде или животинка да достигне до новия си собственик. Bulgarian Animal Transport e член на най-влиятелната световна мрежа от фирми, занимаващи се с транспорт на живи животни: IPATA. Вижте подробностите!