Начало
 Новини
 Породи котки
 Хороскоп
 Ветеринар
 Конкурсът!
 PET индустрия
 KIS KIS за котки
 Любопитно
 Организации
 Арт и глезотии
 Библиотеката
 Списанието!
 Развъдници
 Links
 За контакти

RA

Lubimci

Helmi Flick Cat Photography

 

 Библиотеката

2 Книги на английски език - енциклопедиите на издателство "REBO"
2006.03.08

За нас е чест да ви представим един много ценен партньор: "ЕВРОКНИГА"!
Те ще се грижат за поддръжката и разширяването на списъка с предлаганите в Библиотеката ни книги на английски език.
Всички книги, които ви представяме, можете да намерите или да поръчате в книжарница "ЕВРОКНИГА" в София на ул. "Пиротска" 52 или в офиса на фирмата в "Лозенец" на ул. "Рилски езера" 5.
Можете да се обадите на тел. 02 / 962 40 20 или да изпратите e-mail на адрес: eurobook.bg@abv.bg
Фирмата изпълнява и индивидуални поръчки за книги на чужди езици. Необходимо е само да знаете ISBN на интересуващото ви издание и името на издателството.
За повече информация ... изпратете им e-mail! :))

EНЦИКЛОПЕДИИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВО  "REBO":
www.Rebo-publishers.com


1
. ТНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF CATS

За много собственици на котки решаващият фактор при избора на домашен любимец е външният вид. Но колко от тези хора имат предвид характера на котката или времето, което могат да отделят за грижи и поддръжка на нейната козина?
The Complete Eпcyclopedia of Cats поставя тези и много други важни за обсъждане въпроси в переспектива като дава възможност на всеки притежател на котка да направи информиран избор на породиста котка в съответствие с неговите изисквания. Интересни нови породи са представени заедно с повече или по-малко познати разновидности. Опитните и бъдещите собственици на котки еднакво ще извлекат полза от всичко това като междувременно ще се наслаждават на прекрасните цветни илюстрации, които ще ги придружатват в света на котките. Автор е
Естер Ферхоеф-Ферхален. Тя е написала много книги за животни, както и  редица статии в различни списания. В Библиотеката ни са включени още The Complete Eпcyclopedia оf dogs, Тhe Complete Encyclopedia of wild animals и The Complete Eпcyclopedia оf Tropical Fish.
Цена: 22 лева, с твърди корици


2
.
ТНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF WILD ANIMALS

В тази богато илюстрирана енциклопедия ще намерите безкрайно изобилие от информация за много земноводни, влечуги, птици и бозайници от цял свят. Животните са подредени по класификация по видове така, че можете веднага да научите за вида и  семейството, от което произхожда животното. За удобство научното и популярното име на животните са подредени в ясно подреден списък (индекс). Научната класификация на видовете е обяснена в достъпна форма. Книгата засяга и въпросите за размножаването, разликите между половете и много други. Изданието включва последните научни разработки при класификацията на видовете, особеностите на местообитанията, поведението и размножаването.
Автор и фотограф отново е Естер Верхоеф-Ферхален. Сред нейните многобройни книги са и включените в нашата библиотека The Тhe Complete Encyclopedia of Dogs, Complete Eпcyclopedia оf Tropical Fish и The Complete Eпcyclopedia оf Cats. Снимките на Естер Ферхоеф-Ферхален са публикувани в много книги, списания и вестници. Те често се използват в рекламата, както и за календари и пощенски картички. Илюстраторът Анджелик Кок ван Воорст използва различни техники, но нейните предпочитания са към акварелите. Започва кариерата си като специализира в изобразяването на животни. Световният фонд за защита на дивата природа я покани да рисува животни от Европа за техни календари и пощенски картички.
Цена: 22 лева, с твърди корици


3. TНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF DOGS

Изборът на най-подходящата порода куче за домашен любимец може да бъде за вас едновременно объркващ и непреодолим проблем. Но това е извънредно важен процес – кучето най-вероятно ще бъде част от семейството ви повече от 10 години и ще промени всекидневието ви. Добре информираният избор ще изпълни живота ви с породистото куче с приятни емоции.
Почти всеки, който търси чистокръвно куче, най-напред е привлечен от външния му вид. Но как изглежда едно куче е само малка част от процеса на подбор на порода. Ако кучето не е подходящо за характера, очакванията и начина ви на живот, това ще бъде нещастно несъвпадение.
Много породи съществуват от векове и са използвани за специфични цели. Въпреки, че много от тези кучета вече не изпълняват  задачите, за които са създадени, ефектът от вековете на селективно развъждане не могат премахнати на няколко десетилетия. Правилното разбиране какво може да се очаква от дадена порода ще ви помогне да направите успешен избор, на който да се наслаждавате заедно с любимото си куче. 
Естер Ферхоеф-Ферхален е написала много книги за животни, както и редица статии в различни водещи списания. Сред тях са и включените в нашата библиотека The Complete Eпcyclopedia оf Tropical Fish, Тhe Complete Encyclopedia of wild animals и The Complete Eпcyclopedia оf Cats.
Цена: 22 лева, с твърди корици

4. ТНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF HORSES

Тази енциклопедия е чудесен източник на информация за всеки, който се интересува от коне и езда. Нaй-често срещаните термини и понятия в ездата са подредени по азбучен ред в различните глави на книгата. Цялата информация е поднесена в удобна за читателя форма.  Частта за дресажа, например, предлага изчерпателен преглед на всеки аспект на темата. Освен, че покрива всички елементи на ездата като спорт,  енциклопедията предоставя подробна информация и за настоящия и бъдещ притежател на коне и грижите, които той трябва да положи за своя кон. Книгата е с многобройни  красиви илюстрации.
Йозее Хермсен започва да се интересува от коне при престоя си в Малави. Невъзможността да намери истински специалист по темата я кара бързо да осъзнае колко важна може да бъде една конкретна и богата на информация книга за конете и ездата. Губи часове наред в търсенето на най-подходящата диета или за оказване на първа помощ на конете в най-различни книги.
Днес тя отглежда коне в Гардерен – в живописната част на Холандия, известна като Фелуве, където има прекрасни условия за езда.
Цена: 22 лева, с твърди корици


5. ТНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF BIRDS

Един поглед в необятния и богат свят на птиците. Въпреки, че включените в книгата 670 вида са само частица от съществуващите, подборът дава изчерпателна информация за систематиката и разпорстранението на птиците.  
В отделните глави по азбучен ред са посочени характеристиките на всеки от видовете като са дадени примери с най-многобройните птици на континентите и в океанските области. Географското разпространение е посочено заедно с научното и популярното име на птицата, което спомага за по-лесното и идентифициране по местообитание. В текста, придружен от висококачествени снимки, ще намерите  детайлна информация за начина на живот на птиците, гнезденето, миграцията и поведението им през зимата, както и много специфични характеристики на отделните видове.
Владимир Бейчек и Карел Щастни
работят заедно повече от 20 години. И дватата имат сходен житейски път, завършили са Факултета по естествени науки на Карловия университет в Прага, Чехословакия. И двамата споделят интересите си към биологията и екологията на птиците и бозайниците и имат голям опит, натрупан при работа в полеви условия в страната си и зад граница. И двамата са преподаватели в Селскостопанския университет на Чехия, където подготват следващото поколение еколози.
Тhe Complete Eпciclopedia of Birds е най-новото от серията им от научни и популярни издания за историята на природата, птиците и бозайниците. Работата им комбинира теоретична основа с практически опит, натрупан при наблюдението на птиците в естествени условия.
Цена: 22 лева, с твърди корици


6. TНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF TROPICAL FISH

Един аквариум може да оживи стаята ви. Щом рибите се почувстват у дома в подводния им свят и започнат да се държат естествено и спокойно, вашият аквариум ще се превърне в произведение на изкуството и постоянно ще привлича внимание. Но преди да се заемете с тази задача, ще трябва да научите някои неща за рибите и техните нужди за да дадете шанс за оцеляване на своя аквариум и обитателите му. Тази книга ви дава информацията, която ви е необходима, за да подберете подходящите за вашия аквариум риби.
Какът тип вода изисква тази риба за да расте? Могат ли други видове риби да съжителстват с нея? Дали рибата трябва да живее отделно или предпочита още няколко от нейния вид? Миролюбива ли е или е агресивна?
Ще намерите отговора на тези и много други въпроси. Ако имате планове да купувате аквариум или да подмените сегашния, тази книга е истинска златна мина от информация.
Автор отново е Естер Ферхоеф-Ферхален. Сред нейните многобройни книги са и включените в нашата библиотека The Тhe Complete Encyclopedia of Dogs, Complete Eпcyclopedia оf Wild Animals и The Complete Eпcyclopedia оf Cats.
Цена: 22 лева, с твърди корици


7
. TНЕ COMPLETE ENCYCLOPEDIA OF MUSHROOMS

В този прекрасен и много забавен пътеводител в света на гъбите ще откриете над 700 описания и красиви илюстрации на гъби от цял свят. Ако сте естественик или аматьор миколог, тази книга ще ви помогне да се ориентирате в огромното многообразие на видовете гъби. Те са подредени по азбучен ред според латинското им наименование. Почти всяко описание е придружено от цветна снимка на гъбата в естествени условия за да улесни разпознаването им в природата. Включени са и екзотични видове със съвсем ограничен район на разпространение.
The Complete Eпcyclopedia of Mushrooms е много популярен наръчник в Централна и Северна Европа, както и в САЩ.
Герит Кайзер
е опитен аматьор миколог и фотограф. Започва да изучава и снима гъбите преди 20 години, възхитен от тяхното разнообразие на видове, форми и цветове, както и на характеристиките им. Често пътува за снимки по цял свят, придружен от екип от 60 фотографи! Снимките му са търсени за изложби и списания за дивата природа.
Цена: 22 лева, с твърди корици


catbg.net 2006
 

 

 Библиотеката

2 Добре дошли в нашата библиотека!
2006.03.08

2 Книги на български език
2006.03.08

2 Книги на английски език - енциклопедиите на издателство "REBO"
2006.03.08

2 Книгите на английски език на издателство "GRANGE"
2006.03.08

2 Книги за дива природа на други издателства
2006.03.08