Начало
 Новини
 Породи котки
 Хороскоп
 Ветеринар
 Конкурсът!
 PET индустрия
 KIS KIS за котки
 Любопитно
 Организации
 Арт и глезотии
 Библиотеката
 Списанието!
 Развъдници
 Links
 За контакти

RA

Lubimci

Helmi Flick Cat Photography

 

 Списанието!

2 ПИЛОТНИЯТ брой 1 на списание "КОТКИТЕ"
2006.09.28

Проект "КОТКИТЕ", който е познат на все повече Internet потребители - редовни посетителите на www.catbg.net - включва 3 вида медии. Екипът на проекта с голяма радост вижда, че електронните варианти на "КОТКИТЕ" по ДАРИК радио и в Internet печелят все повече приятели. Нещо повече, от 08.10.2006 към нас се присъединява още едно радио: Радио Стара Загора - регионалната програма за Централна и Югоизточна България на БНР.
Но сравнително малка част от
нашите слушатели и Internet посетители знаят, че "КОТКИТЕ" имат и свое печатно издание - елегантното и агресивно като дизайн списание "КОТКИТЕ".
ПИЛОТНИЯТ  брой 1 се появи на в края на април. След куп летни приключения през есента (октомври) и в началото на зимата (декември) ще има още 2 броя. Идеята ни е за двумесечно луксозно списание, което постепенно да увеличава своя обем. Работим активно през 2007 г. да имаме сигурност в регулярността на издаването за да ви предложим и абонамент. Списанието стартира с 84 страници.  Любопитното и специфичното в графичното оформление на печатното издание на "КОТКИТЕ" е неговия огледален дизайн. Какво означава това ли? Нещо просто и ефектно: две списания - едното за домашни, а другото за диви котки - които са обърнати на 180  градуса едно спрямо друго. 
Огледалният дизайн е отражение на факта, че светът на домашните котки и техните собственици е напълно различен и отделен от света на дивите котки и дивата им естествена среда.

 


ЕТО какво можете да прочетете в бр. 1 на списание "КОТКИТЕ" в частта му за домашните котки:

В рубриката
"Представяме ви" можете много подробно да се запознаете с историята и днешния ден на сиамската котка - една популярна у нас порода - за щастие в своя традиционен вариант.
Защо за щастие ли? Ще разберете, когато прочетете статията.
Също така ще научите за някои от най-интересните легенди за сиамските котки, както и за истинския случай за италианския сиамски котарак Джото,
който спасява семейството на собствениците си от унищожителен пожар.
На страницата
net в същата рубрика ви представяме 5 от най-интересните (споредн нас) места в Internet, посветени на сиамката.  

В рубриката "Породи" ви запознаваме накратко със сингапурата - една малка салонна пума. Историята на тази порода е доста кратка - само около 30 години. Статията е украсена с изящните графики на художника Румен Статков, който участва като илюстратор и портретист на животни във втори наш проект.

В рубриката "Поведение" отделяме внимание на лова на мишки и причините това да си остава винаги любим спорт на домашните и бездомните котки и в града.

"ЗДРАВЕ" е рубриката, която винаги ще заема сериозен обем в списанието. В пилотния му брой разглеждаме 4 теми:
Какво да правим с домашните любимци ако очакваме бебе у дома?
Игрите на малките котета
Проблеми на хранисмилателната система при котките (част І)
Обезпаразитяването на домашните котки - грижа за здравето на цялото ви семейство

В рубриката "
PET индустрия" отделяме специално внимание на едно събитие, което се случва на всеки 2 години в Нюрнберг, Германия: Световното изложение на индустрията за домашни любимци INTERZOO 2006
Освен това можете да прочетете на най-новите тенденции и модата при ... котешките тоалетни!

В "Любопитно" ви представяме един любим на екипа ни британски учен: Рупърт Шелдрейк.
Представяме ви неговата чудесна книга
„7 експеримента, които могат да променят света: Ръководство за самостоятелна работа към революция в науката”, както и забавния му у полезен сайт в Internet www.sheldrake.org
Опитваме се и да ви изкушим и да се включите и в неговите отворени експерименти за необикновени способности на обикновени животни - особено на домашните ни любимци. Надяваме се, че сме достатъчно убедителни. Защото едва ли има собственик на котка, който да не може да разкаже нещо интересно по тази тема. 

В рубриката "Организации" представяме подробно в целия й блясък най-старата в света организация на любителите на котки: британския Управляващ съвет на любителите на котки, който през 2010 година ще навърши 100 години. А първите клубове по породи и регионални организации от този тип са създадени още през 60-те години на 19 век.
На страниците
net в същата рубрика ви представяме накратко web адресите на някои от най-големите в света организации на любителите на котки.

В рубриката "АРТ" ви разказвме на ефекта в бижутерията и скъпоценния камък котешко око.

В рубриката "За вашата библиотека" ще научите за холандското издателство
REBO и неговите прекрасни енциклопедии - в този брой подробно ви запознаваме с богато илюстрираната екциклопедия за котките.

Какво още можете да прочетете в пилотния брой на списание     "КОТКИТЕ"? Това ще разберете,
когато го прочетете! 
Съдържанието на списанието за дивите котки вижте в секция "Списанието" в частта за диви котки на
www.catbg.net

АКО СТE ПРОПУСНАЛИ пилотния брой на списание "КОТКИТЕ", а искате до го притежавате (може и с подарък - изненада), обадете ни се на 0887 117 162 или ни пишете на e-mail: spisanieto@catbg.net


                                    catbg.net 2006
 

 

 Списанието!

2 ПИЛОТНИЯТ брой 1 на списание "КОТКИТЕ"
2006.09.28