Начало
 Новини
 Породи котки
 Хороскоп
 Ветеринар
 Конкурсът!
 PET индустрия
 KIS KIS за котки
 Любопитно
 Организации
 Арт и глезотии
 Библиотеката
 Списанието!
 Развъдници
 Links
 За контакти

RA

Lubimci

Helmi Flick Cat Photography

 

 За контакти

2 Нашият СТАР / НОВ медиен партньор - Радио СТАРА ЗАГОРА
2008.12.12ИСТОРИЯТА

На 20 май 1936 г. Сирак Скитник издава разпоредба, според която: ”Съгласно заповедта на г-н министъра да се започне редовно програмно предаване от Студио Стара Загора на обед и вечер “.
И така на тази дата точно преди 70 години на картата на България се  появява първата извънстолична радиостанция. Любопитното е, че още тогава нарежданията са за “разнообразна, жива и актуална програма” - линия, която продължава и до днес.
Първоначално са се излъчвали сказки и музика, но към  края на 1939 г. се появява и постоянната рубрика „Новини”. През следващите години програмата на Радио Стара Загора е едночасова, като препредава и програмата на радио София.
Прескачаме един доста голям период от време, белязан с характерната идеология и предавания, свързани с изпълнени петилетни планове, тъкачки –многомашиннички и т.н., за да стигнем до януари 1994 г. - програмата вече е 13-часова, а от 1996 г. - 18-часова.
През всичките тези години в радиото е събран огромен музикален фонд. Във фонотеката му се съхранява и най-пълният музикален архив на най-старата опера в провинцията - Старозагорската.
Радио Стара Загора подготвя и реализира националната програма „ПО ПЪРВИ ПЕТЛИ” на БНР всеки четвъртък от 04.00 до 06.00ч.

АУДИТОРИЯТА
Радио Стара Загора покрива 1/3 от територията на страната и обхваща градовете Стара Загора, Нова Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Димитровград, Хасково, Кърджали, Пловдив, Смолян, Габрово, Велико Търново с близо 4 милиона слушателска аудитория. Без съмнение радиото е информационен лидер за Южна и Югоизточна България със собствени кореспонденти в
Ивайловград, Кърджали, Казанлък и Ямбол.

В Internet
Радиото е модерно и е в крак с технологиите на 21 век. Приятно е, че не пренебрегва и влиянието на
Internet. А така разширява и аудиторията си, защото Internet потребителите имат възможност да слушат програмата online. Редовно актуализиращата се web страница на Радио Стара Загора е на адрес: www.radio-sz.net

ЕКИПЪТ
Екипът е ентусиазиран и очарователен – можете сами да се убедите в това като погледнете снимките им, публикувани в Интернет. Те ни оказаха ценни съдействие при подготовката на нашата втора (след ДАРИК радио) поява в ефира.

ПРЕДАВАНИЯТА
24-часовата програма на Радио Стара Загора
се излъчва на честоти
FM
88.3 MHz и AM 873 KHz
и е изпълнена с доста разнообразни предавания и информационни блокове. Особено ни хареса името на рок класацията „Черната овца”:)  Е, любима песен – какво да се прави! Но за нас представляват особен интерес 2 от тях, защото именно в тях се включват със свой блок електронното ни списание ”За кучетата и любимите им собственици” www.dogbg.net и проект “КОТКИТЕ” в печатния и в Internet варианта си www.catbg.net

Предаването „СЪБОТА сутрин“ (6.00 – 10.00)
Ако четири часа ви се виждат много за едно предаване, чакайте да чуете колко неща може да се включат в това време – така започва представянето на „Събота сутрин” на страницата на радиото в Internet... И
стигаме до момента в предаването (между 8.10 и 8.30), в който водещите отделят внимание на домашните любимци с атрактивно интервю относно правилното отглеждане, възпитания и историята на героя на рубриката. Чуйте сигнала на предаването тук:)!
Ето тук се намесихме ние. Вече повече от две години в близо 200 съвместни рубрики ви разказваме много забавни неща от безкрайния доброжелателен свят на домашните котки. НО! Говорим не само за котките у дома, а и за диви котки – малки и големи, съществуващи и изчезнали. Същото правим и за кучетата (и техните роднини), а  понякога даваме и идеи на водещите за някои ветеринарни консултации. Ще раздаваме големи награди за правилен отговор на смислен въпрос, свързан с котките, кучетата и техния начин на живот, здраве и уют. Така, че ако още не сте ни слушали, е време да го направите. Ще ви бъде интересно!

Предаването „АЛО, здравейте!“ (21.00 – 23.00)
Ето какво разказва екипът на Радио Стара Загора за това предаване: "Вече почти 5 години всяка делнична вечер от 21.00 до 23.00 ч. водещите на предаването представят любопитна гледна точка към популярна или пък нестандартна тема в първите 60 минути ефирно време. Игра и преглед на най-забавните новини от деня – това е приоритетът на втория час на “Ало, здравейте!”, където слушателите отново са активна част от ефирa в избора на песен на вечерта в слушателската музикална класация. Водещите Мария Стефанова, Таня Иванова, Деница Шивачева, Теодора Иванова, Тошка Събева, Юлиан Ананиев  и Силвина Танчева Ви предупреждават с усмивка: ”Доброто настроение е заразно! А новите познанства – гарантирани!”."
Чуйте сигнала на предаването тук:)!

Някъде в началото на втория час на предаването (от 22.10 до 22.30) всеки вторник слушателите на Радио Стара Загора ще трябва да отговарят на смислени и сложни (често) въпроси, свързани със света на кучетата и ловците, както и с диви котки и дива природа - резервати, палеонтология, редки видове животни, за които е напълно възможно дори да не сте чували. Ако сте редовни посетителите на нашите електронни списания в Internet www.dogbg.net и www.catbg.net, това в 99% от случаите ще ви помогне да намерите правилните отговори. 
Наградите ще са големи и, за разлика от тези в сутрешния блок на „Събота сутрин”, ще са за собствениците на кучетата и/или котките и за ловците (не е задължително, обаче, да сте ловец, за да отговорите правилно на някой любопитен въпрос, свързан с лова). Ще можете да спечелите наистина много интересни неща. А какви са те?
Слушайте ни на честотите на Радио Стара Загора FM 88.3 MHz и AM 873 KHz във вторник вечерта и ще разберете! А ако сте извън неговия обхват, слушайте ни
online на адрес: www.radio-sz.net 


                                  catbg.net 2006
- 2008

 

 

 За контакти

2 Нашият СТАР / НОВ медиен партньор - Радио СТАРА ЗАГОРА
2008.12.12

2 За да се свържете с нас
2006.03.08