Начало
 Новини
 Породи котки
 Хороскоп
 Ветеринар
 Конкурсът!
 PET индустрия
 KIS KIS за котки
 Любопитно
 Организации
 Арт и глезотии
 Библиотеката
 Списанието!
 Развъдници
 Links
 За контакти

RA

Lubimci

Helmi Flick Cat Photography

 

 PET индустрия

2 BEAPHAR - за един по-добър свят за домашните ни любимци
2006.12.03

МАЛКО ИСТОРИЯ
Холандската компания, чийто продукти са добре познати на българския пазар, е основана като през 1943 г. от Бернард Аа. Оттогава до днес тя е изцяло фамилна собственост. Вече 63 години Beaphar се занимава с разработката и производството на продукти за дребни животни – за отличното здраве и добруването на домашните ни любимци.
 
Големият бум в развитието на Beaphar е през 70-те години когато Дж. Хенк Аа (синът на основателя на компанията) поема нейното ръководство. В този период Beaphar поглъща няколко холандски фирми със сродно производство. След това разширяване през 80-те години основна задача на нейното управление става утвърждаването на стабилни позиции в индустрията за домашни любимци в Холандия и в световен мащаб. Компанията създава свой изследователски и развоен център, както и специална лаборатория за контрол на качеството на продуктите. С въвеждането в производство на каишките против бълхи за кучета и котки Beaphar предлага пълна гама продукти за защита от паразити на домашните любимци. От 2000 година Beaphar работи съгласно изискванията на добрата производствена практика GMP.

BEAPHAR International и световната индустрия за домашни любимци
През 80-те години холандската компания започва да разширява влиянието си и в други страни. Първата стъпка е основаването на
Beaphar GmbH в Германия. През 1994 г. става факт и най-голямото до момента поглъщане на конкурентна фирма в историята на световната индустрия за домашни любимци: Beaphar купува Sherleys – английската дъщерна компания на известната химическа и фармацефтичен коцерн Ciba Geigy. Sherleys има 100-годишна история, а нейните продукти заемат водещи позиции на пазара във Великобритания. Sherleys има сериозно присъствие и в Белгия, Франция, Испания и Канада.

Beaphar  днес
Фирмата е сред най-големите компании в световната индустрия за домашни любимци. Нейни продукти се предлагат в 86 страни. Освен в Холандия,
Beaphar разполага със собствени търговски офиси и в Белгия, Великобритания, Германия, Полша, Испания, Чехия и Хонг Конг; има 52 официални дистрибутори в цял свят. Заема много силни позиции и на пазара за домашни любимци в САЩ. На снимката долу виждате щанда на Beaphar на INTERZOO 2006.Компанията е производител на огромна гама продукти (над 800 вида) за домашни любимци (кучета, котки, гризачи, птици, терариумни животни), разработени с най-модерни технологии. Всички те се произвеждат в заводите на Beaphar в Раалте, Холандия. Предлагат се главно в специализираните магазини в цял свят. Линията  A-brand на Beaphar включва 500 продукта, които са  не само за защита на здравето на домашните любимци (като препаратите за вътрешно и външно обезпаразитяване, антибиотици и различни витаминни добавки), но и пълна гама продукти за здрава кожа и козина и за поддържане на хигиена, както и пълноценни балансирани храни в клас Super Premium.
Ключовата дума за Beaphar е „качество”. „Разбира се” – ще си кажете вие, но има качество и качество. Beaphar държи на най-високото възможно качество - за отличното здраве и добруването на домашните ни любимци. Компанията непрекъснато разработва нови препарати, медикаменти и храни, разполага с най-модерно оборудване. Например, производствената линия за висококачествени храни за гризачи има капацитет от 3500 торби на час. Beaphar е и производител №1 на противопаразитни каишки в света с над 14 милиона броя годишно.
 
Beaphar в България
Официалният дистрибутор на продуктите на Beaphar у нас вече над 10 години е фирма „МИАЗОО". Информация за варненската фирма ще намерите в същата секция на catbg.net
 
Beaphar в Internet
Най-актуалната информация за фирмата и найните дистрибутори, за нейните продукти и най-нови разработки ще откриете на адрес:  www.beaphar.com Уеб страницата е с приятен дизайн и е пълна с любопитни факти за миналото и настоящето на холандската фирма. Част от тях ви разказахме тук.
 

           
                                    catbg.net 2006

 

 

 PET индустрия

2 ВРЕДНА ли е захарта в храните за котките? Митове и ФАКТИ
2010.11.02

2 SOFIA PET BIZ 2009 - първо Балканско изложение на храни, аксесоари и услуги за домашни любимци
2009.10.18

2 PURINA – 115 години пътуване във времето
Историята на днешна Америка през погледа на Ralston Purina (част1)

2007.09.10

2 УИЛЯМ ДАНФОРТ – създателят на PURINA
Сбъднатата американска мечта в една нова индустрия

2007.09.09

2 DIAMOND Pet Foods - една от най-бързо развиващите се компании в индрустрията за домашни любимци на САЩ
2007.03.06

2 ИСТОРИЯТА на фирмата IAMS - романтична и прагматична
2007.01.24

2 BEAPHAR - за един по-добър свят за домашните ни любимци
2006.12.03

2 "МИАЗОО" - една от най-старите фирми в българската pet индустрия
2006.09.07

2 Tropikal PET или какво правят амбициите в съчетание с модерните технологии
2006.07.06

2 INTERZOO 2006 - рекорди, тенденции и обич към домашните ни любимци
2006.06.20